pondělí 25. března 2013

2013 - XIII. týden

Po     15,6 km; 1:23; trail, nastoupáno 279 m
          dnes mi přišli nové Merrell Trail Glove k testování, tak jsem je šel hned vyzkoušet. Boty dobré, ale v terénu se nedá běhat, bylo to spíš na brusle. Takže nové merrelky tak na týden odložím do skříně a počkám až to roztaje :-(
Út     volno
St     19,3 km; 1:33; asfalt, skoro rovina
         počasí běhání po lesích moc nepřeje, ale koupat by se dalo :-) V neděli 31.3. bude na Bozéňově velikonoční otužováni, tak tam nesmím chybět. Dnes jsem to tam omrknul, vypadá to že ledy jen tak neroztají a bude se muset vysekat díra. Kdo se přidá a okusí ledové vody :-)
         po tom pondělním bruslení na lesních cestách mě nějak tahá pro změnu levá achilovka, snad to zase rozběhám jako posledně. Dnes jsem se přehoupl do druhé letošní tisícovky km :-)
Čt     volno
    volno
         dopoledne chumelenice a na zemi břečka, odpoledne nám přijela návštěva. Achilovka si sice odpočala ale s takovou to zase nebude 400 :-( Zkusím to dohnat o víkendu, ale nervovat se kvůli tomu nebudu :-)
So     14,5 km; 1:08; asfalt, rovinka
         dnes už to počasí vypadalo celkem fajn, ale rosničky zase oznamují přívaly sněhu, já se na to vy.... S takovou poběžíme jesenickou stovku na běžkách.
Ne    volno
         Velikonoční otužování - počasí přálo otužilcům, teplota jak vody (1,8°C), tak vzduchu (1°C) byly jako na Silvestra, jen toho sněhu bylo mnohem víc, takové typické velikonoční počasí :-) Přidávám fotky pro dokreslení té krásné jarní atmosféry :-).

Celkem naběháno 49 km, achilovka pozlobila, za březen nakonec "jen" 382 km, časově nějakých 32 hodin. V dubnu už bych chtěl běhat spíš delší volnější běhy, abych šetřil síly a poladil vytrvalost na blížící se květnové ultra (Jesenická stovka a Loštický tvarůžek).
         





       

pondělí 18. března 2013

2013 - XII. týden

Po     20 km; 1:42; trail, nastoupáno 512 m
          už jsem nečekal, že si ještě letos zaběhám v takové chumelenici, pořád vyhlížím jaro a ono tohle, ale užil jsem si to :-) v létě, až budou hice, tak budu vzpomínat
Út     20 km; 1:33; silnice, skoro rovinka
         nechtělo se mi brodit v lese tou břečkou co od včerejška napadala, takže jenom výklus po silnici
St     volno
         sauna
Čt     12,7 km; 1:00; silnice, rovinka
         měl jsem na to jen hodinu, takže taková rychlovka :-)
     42 km; 3:55; silnice, nastoupáno 863 m
         První jarní pochod - tradiční turistická akce pořádaná Gymnáziem  Zábřeh. Podle počasí bych ho letos přejmenoval na "Poslední zimní". Chtěl jsem si zaběhnout takové malé ultra, zvolil jsem nejdelší, 50 km trasu, ale ošidili mě! V cíli garmin ukazoval jen 42 km :-( Budu to muset o víkendu dohnat :-) Oficiální trasa vede po silnici, původně jsem to chtěl běžet mimo silnici lesem polem atd, ale po té zmrzlé břečce, co napadla v týdnu, se moc běžet nedá. Běžel jsem v MT20 a myslím, že to bude správná volba na ultratraily.
So     volno
         vymrzl jsem dostatečně na procházce s kočárkem a pak už se mě do té zimy nechtělo
Ne     22,5 km; 1:46; asfalt, rovinka
          nějak po tom pátku cítím nohy, tak jsem dal jen vyklusání po rovince, alespoň jsem při té příležitosti znovu proměřil trasu plánovaného 1/2maratonu údolím Moravské Sázavy.

Celkem 117 km.

pondělí 11. března 2013

2013 - XI.týden

Po     15 km; 1:18; trail, nastoupáno 358 m
          lehčí trail kolem Nemilky
Út, St     volno
Čt     15,5 km; 1:15; trail, nastoupáno 423 m
         dnes jsem konečně vyzkoušel nové NB MINIMUS MT20, po dlouhé době jsem pořádně cítil po čem šlapu, je to příjemný pocit při běhu takhle vnímat terén, už se těším až je vyzkouším na nějaké delší štrece
     19,2 km; 1:34; trail, nastoupáno 545 m
          opět v nových Minimuskách, mám pocit jako bych odhodil zbytečnou zátěž
So      18 km; 1:27; asfalt/trail, nastoupáno 235 m
Ne      9,4 km; 0:48; asfalt, rovinka
           rozklusání před závodem
           7 km; 0:26:10; asfalt, zvlněný profil
           Běh za břehem - úvodní závod sezony Chlapáckých běhů, 13. místo, tady už se účastní opravdoví běžci, takže na bednu jsem ani nemyslel :-) Navíc ty sprinty opravdu nejsou nic pro mě, navíc ten mrazivý vzduch se blbě dýchá. Po necelém kilometru jsem měl nutkání to stočit zpět na start, ale kousl jsem se a doběhl do cíle. 

Celkem 84 km - trochu slabší, ale příští týden si to plánuji vynahradit.

neděle 10. března 2013

NB MT310 - minimalist design by Pancha

Před vánoci jsem zde zmínil, že jsem si pořídil tyto low-endové boty. Přes zimu jsem v prvním páru naběhal cca 800 km. Co se týče výdrže boty jsem spokojen, už jsem se dostal na 1 Kč/km, což jsem si stanovil jako takový rozumný poměr cena/výdrž. A boty stále drží, objevila se první díra, ale to se u MT101 stalo o 400km dřív. Jediné co mě na MT310 vadilo, byl velký sklon mezi patou a špičkou. A tak jsem po vzoru mého vzoru, Tonyho Krupicky, vzal nůž (přesněji skalpel) a botu jsem trochu vylepšil.

Postup vyříznutí klínu zbytečné pěny pod patou.
Na fotce je naznačený postup. Pro ty co by to chtěly zkusit doporučuju napřed odříznout gumovou vrstvu podrážky a potom teprve řezat pěnovou mezipodešev. Potom je dobré nějakým hrubším smirkem zbrousit řezné plochy. Jde to celkem dobře. Na slepení jsem použil Chemoprén na obuv, padlo asi půl tuby. Potom pořádně zafixovat a nechat 24 hodin zaschnout. Výsledek je vidět na další fotce.

Výsledné snížení paty.
Dnes jsem takto upravené boty vyzkoušel. Dal jsem si 35 km po silnici a bylo to hned znát. Takže ještě dnes jdu řezat i druhý pár a další budu řezat hned po zakoupení :-)

pondělí 4. března 2013

2013 - X.týden

Po     18,5 km; 1:30; trail, nastoupáno 351 m
         na lesních cestách sníh taje pomalu, takže to bylo více bruslení než běh
Út     20 km; 1:35; silnice, nastoupáno 301 m
St     20,7 km; 1:38; trail/silnice, nastoupáno 366 m
         statečně jsem vyrazil do boje na tající ledový podklad, ale na obrátce jsem to zbaběle stočil na suchou asfaltovou cyklostezku a silnici :-)
Čt     volno
     20,9 km; 1:34; silnice, rovinka
         déšť, tma, radši jsem měl pevný podklad pod nohama :-)
So     volno
Ne     35,5 km; 2:50; silnice, nastoupáno 543 m
          po delší době zase něco dělšího

Celkem tento týden 116 km. Pěkné a to jsem v sobotu neplánovaně vynechal.